SPA релакс

Това, което прави Вила „Рупцовото“ уникална и единствена в страната вила за гости с такава екстра, е компактният SPA релакс комплекс, разположен на двора, под открито небе, точно под звездите. Релакс центърът представлява уникална четириместна поръчкова сауна с арома, хроматерапия и музикотерапия, а в непосредствена близост до сауната е нейният приятел – уникалното луксозно дървено джакузи с вместимост на вода 4 - тона и капацитет 12 човека, което го прави най-голямото по размер в България.

Прохлада, свежест, забавление и релакс през летните месеци, или гореща вана с чаша вино и отмора във всеки сезон – това е страхотното джакузи на Вила „Рупцовото“, което е в симбиоза с нейния натурално автентичен битов стил. Тук, където кристалната вода, неусетно прелива в зеленото спокойствие на гората е идеалното място, където можете да се отпуснете и да се отдадете на отдих и едновременно с това да получите здраве чрез водата. Това съчетание Ви предоставя отлична атмосфера за активна почивка и възстановяване на духа и тялото. Множеството дюзи в джакузито, осигуряват уникален хидро и перлен масаж, а модерната вградена водоустойчива аудио система и екзотичното подводно осветление допълват релаксиращия ефект и създават още повече положителни емоции.

Дървеното джакузи на Вила „Рупцовото“ е достойно и за най-изискания вкус и същевременно Ви поднася простотата и финеса на земното, на истинското, което ще Ви помогне да се слеете с животворните сили на природата. То ще Ви пренесе в един нов свят на вълшебни мигове и уникални преживявания. Но нека обясним и за лечебните свойства на това чудо.

Влизайки в горещото джакузи, температурата на тялото Ви се повишава, което води до разширяване на кръвоносните съдове. Така кръвта започва да се движи по-бързо и се освобождават ендорфини, Вашите естествени болкоуспокояващи. Също помага да се намали кръвното налягане и високите нива на кръвна захар. Потопени във водата губите половината от теглото си, като по този начин се освобождава напрежението от ставите, мускулите и Ви се създава едно успокояващо чувство, което не може да изпитате никъде другаде.

Сауната е едно от най- хубавите, практични, че и приятни открития на човека. Тук в сауната на Вила „Рупцовото“ е мястото за Вашия отдих, релаксация и усамотяване, но също така и за сплотена сбирка с приятели, с приятни разговори и интересни вълнуващи, приключенски истории. Със своята топлина, сауната ще Ви дари с мекота и нежно въздействие върху тялото и сетивата Ви. Тя ще Ви достави невъобразимо удоволствие и ще Ви накара да се почувствате щастливи и отпочинали.

Но освен като място за истинско удоволствие и отдих, сауната е и място за укрепване на здравето. Тя оказва благоприятно въздействие върху нервната, сърдечносъдовата, дихателната, ендокринна и друга системи на човешкия организъм. Ползите от използването ѝ са многобройни. Като цяло се подобрява тонусът и жизнеността на тялото. Подобрява се и имунната система. Високата температура помага на тялото да унищожава различни видове бактерии, вируси и паразити, а в следствие на обилното потене се отделят множество токсини. Чрез сауната се стимулира кръвообращението, като така се достига до сърдечносъдова релаксация и се извършва своеобразна профилактика на всички вътрешни органи.

И най-вече сауната на Вила „Рупцовото“ подобрява настроението и доставя удоволствие на нашите гости. А релаксиращият ефект и здравословното въздействие могат да бъдат допълнени и усилени с арома, хроматерапия и музикотерапия. Ароматите от натурални екстракти от бор, лавандула или мента, обагрили въздуха, създават допълнително положителни емоции и успокояват сетивата. Приглушената светлина и различните цветове действат благотворно върху психиката и настроението, а тихата и нежна музика ще Ви потопи в света на абсолютния комфорт и релакс.

 

КЕДРОВА ФИТОСАУНА (БЪЧВА)

Кедровата бъчва – това е уникален народен метод за въздействие върху организма на човека чрез парата от съчетанието на лековити билки. Бъчвата е изработена от сибирски кедър. Благодарение на използването на екологично чист планински кедър в кедровите парофитобъчви се създава релаксиращ, антистресов ефект, стимулиращ жизнения тонус на човека. По този начин се повишават съпротивителните сили на организма, нормализира се обмяната на веществата и съществено помага при борбата с излишното тегло.

Кедровата бъчва е включена в списъка на най-популярните и търсени от много процедури в оздравителните и SPA центрове. Високата температура, която се поддържа вътре в бъчвата, а също така и наситената с лечебни билки пара,  действа на организма всестранно и по този начин се осъществява многопластово прочистване от вредните вещества и шлаки. От билковата пара се разширяват капилярите, кръвта активно започва да оросява мускулите, ставите, вътрешните органи , като им носи здраве. Започва обилно потоотделяне, и с всяка капчица усещате как болестите си отиват от вас. Едновременно с това се нормализира обмяната на веществата, а кожата се освежава и подмладява. Кедровата фитосауна способства излекуването на заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, кръвоносните съдове, понижава теглото и има ярко изразено козметично действие.

Комбинацията от пара, наситена с билки, поднесени в кабина от Сибирски кедър оказва благоприятен ефект върху човека. Счита се, че кедъра е дърво фармацевт. Дървесината му отделя летливи вещества, които убиват или възпрепятстват растежа и развитието на вредните микроорганизми.

Сауните и парните баните изкарват от организма токсините и шлаките, изчистват порите и действат благотворно на организма, но да стоиш в задушно помещение е доста трудно. За разлика от това в кедровата фито бъчва напълно се изключва натоварването на дихателната и сърдечна система, и прегряването на нервните клетки в главния мозък. Главата, която остава извън кабината, не се подлага на нагряване.Това означава че с пълни гърди можете да дишате прохладния въздух. Вие дишате леко и свободно и не чувствате дискомфорт.Подходяща е за всеки. В кедровата фитосауна може да се напарват деца над три години (разбира се , под наблюдение) и възрастни до най-преклонна възраст.

Микс от билки се поставя в парогенератора в следствие на което билковата пара постъпва в бъчвата, като лечебното въздействие настъпва чрез пропиването й в порите на кожата.Загрятата кожа интензивно всмуква билките, които продължават своето благотворно действие дълго след като сте излезли от сауната. Най-малките капки лечебна отвара, останали по кожата след излизане от паро бъчвата,  проникват в организма..

Счита се, че билките се освояват от организма чрез кожата до 40 % по- ефективно, от колкото ако пиеш настойка от тях. Загрятата кожа добре възприема билките, които продължават своето действие дори и когато излезете от кедровата сауна (бъчва). Микрокапки от лечебните билки остават по кожата и продължават да проникват вътре в организма.

След кедровата фито сауна (бъчва) не е необходимо да се взима душ!.

Възстановяване и укрепване на сърдечно-съдовата система.

КЕДРОВАТА ФИТОСАУНА УКРЕПВА СЪРЦЕТО

 

Въздействието на кедровата фитосауна на сърдечно-съдовата система се проявява в разширение и увеличение на количеството функциониращи  капиляри, и също в облекчено придвижване на кръвта по артериите.

Когато се потопим в наситения с лечебни билки облак от пара, се разширяват и най-малките капиляри, кръвта отива към периферията, освобождавайки организма от венозния застой, включват се резервните сили на кръвоносната система. Засиленото движение на кръвта способства за добрата терморегулация и привикването ни към неблагоприятните условия на външната среда.

След 11-годишни наблюдения специалистите са установили, че кедровата фитосауна е особено ефективна при исхемична болест на сърцето, аритмии, брахикардии, хипертонии, хипотонии, артеросклероза, постинсултни и постинфарктни състояния (но не по-рано от 6 месеца след пристъпа).

Да се избавим от излишното тегло

ОТСЛАБНИ ЗА 15 МИНУТИ!

 

С помощта на кедровата фитосауна действително можем да се избавим от пълнотата и излишното тегло. Тя е по-ефективна от мини-сауната, поради факта, че в случая можем да „напарваме“ тялото си при положение, че главата ни се намира отвън. Това позволява дишането да бъде леко, и няма повишено натоварване на сърцето. Тялото се загрява добре, увеличава се кръвотокът, обменните процеси се нормализират. Натрупването и отлагането на мазнини се забавя. Организмът постепенно започва да изгаря натрупаните запаси.

При редовно „гмуркане“ в кедровата фитосауна може да стопим мазнините и завинаги да се избавим от целулита. Особено забележимо от кедровата фитосауна се повлияват женските фигури, които стават изящни, а кожата става копринена и еластична.

Кедровата фитосауна влияе на теглото и “обема” на мъжете, особено на тези, които се движат малко, а обичат бирата и вкусната храна.

Кедровата фитосауна е предназначена не само за СПА. Универсалната й конструкция позволява да я поставим в собственото си жилище. Тя е автономна, заема малко място и е безопасна. Излизаш от фитосауната, и – право в леглото. Прекрасно допълнение би бил и един билков чай с мед.

Да се отървем от синдрома на „хроничната умора“

Достъпен ефективен метод срещу проблема е да се пъхнем в кедровата фитосауна. Наситената с лечебни билки пара обгръща тялото ни и разтваря порите. Напрегнатите от стреса мускули се отпускат. Обилното потоотделяне, което започва буквално 10 минути след „потапянето“ в загрятата кедрова фитосауна, очиства порите и извежда шлаките.

През разширените и очистени пори в организма ни чрез кондензираната върху тялото пара се всмукват активни лечебни биосъединения. В резултат се нормализират обменните процеси, подобрява се работата на всички органи и съдове, а умората си отива. Настъпва приятно отпускане. След провеждане на определен курс от процедури, а често веднага след няколко процедури, човек се чувства много по-бодър и чувства прилив на сили.

Нормализация на хормоналната система

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, панкреаса или надбъбречната жлеза, непременно се възползвайте от кедровата фитосауна. Под влиянието на парата, наситена с билки и кедрови фитонциди, порите на Вашето тяло се отварят и се отделят шлаките. Интензивното потоотделяне снема излишното напрежение от бъбреците и се регулира водния и електролитния баланс в организма. Кръвта приижда към кожата, като й носи хранителни вещества и кислород.

През отворените очистени пори в организма проникват натурални лечебни извлеци от билките и кедъра, увеличавайки количеството необходими на човека микроелементи в кръвта. Вследствие на това се нормализира работата на надбъбречната жлеза, щитовидната жлеза, половите жлези. Кедровата фитосауна способства увеличаването на потентността.

Курс от процедури в кедровата фитосауна активно влияе на обмена на веществата, усилвайки минералния, газовия и белтъчния обмен, способства за извеждането от организма на азотните вещества, неорганичния фосфор, натриевия хлорид, пикочните киселини.

Очистване на организма

КЕДРОВАТА ФИТОСАУНА ПРЕЧИСТВА ОРГАНИЗМА, КАТО ИЗВЕЖДА ОТ НЕГО ШЛАКИТЕ И ТОКСИНИТЕ

Прах, изгорели газове, отпадъците от комините на промишлените предприятия – всичко това ежедневно пада върху всички ни. При това отсъствието на достатъчно физическо натоварване и стресът способстват за дълбокото затлачване на организма със шлаки, като сякаш се появява „черупка“ от токсини. За да разрушим тази черупка, трябва да се напарим в кедровата фитосауна.

Под въздействието на горещата, наситена с целебни билки пара порите на кожата се отварят, протича активно потоотделяне. Обилно кондензиращите върху кожата капки пара, стичайки се по тялото, отмиват отделените на повърхността на кожата вредни вещества, като не им позволяват да попият обратно.

По този начин става очистване на организма – общо и на клетъчно ниво, стимулира се работата на всички органи и системи, нормализира се обмяната на веществата, очиства се и се подмладява кожата.

Повишаване на имунитета и съпротивителните сили на организма към респираторни заболявания

Кедровата фитосауна е много ефективно лекарство при респираторни заболявания, а също и профилактично средство. При простудни заболявания тя действа като инхалатор. Билките, които се използват при подаването на парата във фитосауната, са чудесен източник на етерични масла и фитонциди, снемащи отока на лигавиците, успокояващи спазмите на дихателните пътища. Намирайки се в кедровата фитосауна, при вдишване на ароматната пара бронхите се разширяват, дихателните мускули се отпускат, тъканта на дихателните органи се възстановява.

Освен това, вирусите и микробите загиват при висока температура. Кедровата фитосауна активизира дихателните органи, повишава съпротивителните сили на организма, води го към победа над инфекцията. При грипни епидемии и други простудни заболявания тя е незаменима

При мускулна преумора

Кедровата фитосауна е чудесно средство против мускулна преумора. Наситената с лечебни билки пара въздейства на окислително-възстановителните процеси в мускулите. Притокът на обогатена с кислород кръв активизира работата на клетките в мускулната тъкан. По тази причина в кедровата фитосауна се снема мускулната умора и се възстановява работоспособността на мускулите. Хубаво е да се гмурнеш в горещия облак от ароматна пара на фитосауната след физическо натоварване. Мускулите стават меки и еластични.

Загряването на тялото способства за бързото извеждане на излишната млечна киселина, натрупването на която води до „мускулна треска“ и болезнени усещания. Кедровата фитосауна се явява средство за трениране на мускулите, подобряване на енергийните процеси в тях, увеличаване на тяхната сила и издържливост.

Рехабилитация на последствията от травми и други заболявания на опорно-двигателния апарат

На мнозина в такова състояние е помогнала кедровата фитосауна. Въздействието на парата, наситена с лечебни треви и кедрови фитонциди способства за намаляването на отоците около ставите, тъй като се усилва оттичането на венозна кръв и лимфа, и се възстановяват нормалните функции на ставите.

Специалистите-ортопеди са установили, че кедровата фитосауна е отлично средство за профилактика на патологичните изменения на костната тъкан и способства по-бързото и стабилно образуване на костно вещество при пукнатини и счупвания. Отбелязва се значително подобрение на подвижността на ставите на болните след престой в кедровата фитосауна.

Снемане на стреса, укрепване на нервната система

Кедровата фитосауна определено е средство против стреса! Успокоение и умиротворяване настъпва още след първото ползване на кабината. Ароматната пара от билки обгръща тялото, кондензира върху кожата, капките се стичат, отмивайки потта и снемайки стреса. Напрегнатите мускули приятно се отпускат. Изработва се устойчивост срещу стреса. Тези, които редовно се потапят в кедровата фитосауна, са по-спокойни и подготвени за трудностите. Престоявайки в нея се откъсваш от грижите и натрапчивите мисли.

Подобряване състоянието на кожата, избавяне от целулита

Практически всички функции на кожата се активизират в кедровата фитосауна. Потните жлези отделят повече секрет, пада мъртвия епидермис, броят на патогенните организми по кожата намалява. При редовно ползване на кедровата фитосауна се проявява изразен подмладяващ козметичен ефект – кожата става гъвкава, гладка, еластична.

Фитосауната ефективно способства излекуването на дерматита и псориазиса.

Едновременно с подобряването на състоянието на кожата се лекува и целулитът. Кедровата фитосауна възстановява нарушения лимфооток, подобрява лимфоциркулацията. Това има ярко изразен антицелулитен ефект.

Съживете духа и тялото си! Дарете сетивата си с безкраен поток от спокойствие и наслада! Отърсете се от стреса и досадното ежедневие и се потопете в магията на релакса и тишината, по всяко време на годината, тук – при Вила „Рупцовото“.